#smile

#SMILESociale media en burn-out bij tieners

 

thema's in deze voorstelling

Doelgroep: 15+


We genieten. We leven voluit. We hebben het druk, druk, druk. En iedereen moet het weten. Wie hoort het stemmetje nog dat – diep vanbinnen – ‘te druk!’ roept? Maar ja, je kan niet uit een op hol geslagen trein stappen. Die stopt pas als hij crasht. That’s life. SMILE!


#smile is een poëtische voorstelling met veel humor, voor actieve youtubers, facebookers, instagrammers en snapchatters.


Dit toneelstuk biedt jongeren, ouders en leerkrachten handvatten om te praten over thema’s als sociale media en burn-out.


Acteurs Rudi Giron en Tine Priem hebben beiden hun sporen verdiend in het theater en op tv. Zij kregen het idee voor deze productie over opgroeien in dit tijdsgewricht en gingen aan de slag onder begeleiding van regisseur Rudy Goes en met input van therapeute Anne Dockx (www.annedockx.be).

Tekst Rudy Goes, Rudi Giron en Tine Priem

Regie Rudy Goes

Spel Rudi Giron en Tine Priem

Techniek Maarten Verest

Foto's Rebecca Tanghe


Met steun van het Vlaams Instituut Gezond Leven, het JAC (CAW) Halle-Vilvoorde en het Rode Neuzen Fonds, beheerd door de Koning Boudewijn Stichting.Gratis downloads

flyer

lesmateriaal 

Wie is wie?Rudi Giron studeerde musical aan het Conservatorium van Brussel. Hij speelde gastrollen in o.a. 'Aspe' (VTM), 'Zone Stad' (VTM), 'Familie' (VTM) en 'Mega Mindy' (Ketnet). Je kan Rudi ook vaak aan het werk horen als stemacteur in tekenfilms en jongerenseries. Voor ‘Frozen 2’ sprak hij de stem in van Sven. Rudi was de voorbije jaren te zien in musicals als 'Thrill Me', 'Murder Ballad' en 'Songs for the Fallen' bij productiehuis ProMitheus. Ook kruipt hij vaak zelf op de regiestoel. Zo regisseerde hij de musicalcreaties 'Magdalena' en 'Next to Normal'. Rudi geeft zangles aan de academies van Herentals en Berchem.

 

Tine Priem heeft al van jongs af aan een grote passie voor toneel en muziek. Ze studeerde musical aan het Conservatorium van Brussel en zong verscheidene jaren bij het meisjeskoor Scala. Daarna richtte ze zich vooral op theater en televisie. Na enkele gastrollen in o.a. ‘Aspe’ (VTM) en ‘Vermist’ (Vier) kreeg Tine de rol van Tamara aangeboden in de VRT-soap ‘Thuis’, waar ze nog steeds in speelt. Verder is Tine geregeld in het theater te zien. Bij Het Prethuis vertolkte ze recent nog rollen in ‘Blind getrouwd’ en ‘Service flat’.

 

Rudy Goes volgde eerst een lerarenopleiding en daarna scenografie en toneel aan het Conservatorium van Antwerpen, en theaterwetenschappen aan de UIA. Op tv was hij o.a. te zien in ‘Flikken’ (VRT), ‘Zone Stad’ (VTM), ‘Familie’ (VTM),  ‘Professor T’ (VTM), ‘Aspe’ (VTM), ‘F.C. de Kampioenen’ (VRT), ‘Rox’ (Ketnet), en in enkele kortfilms. Met Morrend Volk bracht hij eigen theater- en kortfilmproducties; hij exposeert ook met video-installaties. Rudy gaf toneelles en theaterworkshops in binnen- en buitenland.