De Kleine Prins

DE KLEINE PRINS
'Indrukwekkend sterk in zijn eenvoud'

'Afwisselend, geestig, ontroerend én visueel erg knap!'

'Leuk dat de anderstalige kinderen er zo hard bij betrokken worden'

'In mijn carrière veel kindervoorstellingen gezien, dit was één van de betere!'

 

Doelgroep: vanaf 6 jaar (vanaf 8 jaar voor anderstalige kinderen die Nederlands aan het leren zijn en Nederlandstalige kinderen die Frans leren)


‘De kleine prins’ van Antoine de Saint-Exupéry is het verhaal van een piloot die na een noodlanding in de woestijn een bijzonder jongetje ontmoet, de Kleine Prins. Hij vertelt de piloot over de planeet waar hij woont, over andere planeten die hij bezocht en over hun merkwaardige gewoontes.


Het verhaal legt de eigenaardigheden van de mensheid bloot. 'De kleine prins' laat de kinderlijke eenvoud zien die volwassenen lijken te vergeten wanneer ze opgroeien.


Dit prachtige, moderne sprookje is 80 jaar oud en is geliefd bij iedereen. Het werd in meer dan 400 talen vertaald. 'De kleine prins' is nog steeds een wereldwijde bestseller en een must-see voor kinderen.


'Theater van A tot Z' maakte van het sprookje een eigentijdse theaterversie waarin er zowel Nederlands als Frans gesproken wordt, op niveau van de basisschool.


Tekst  Antoine de Saint-Exupéry

Vertaling en bewerking Janna Van Mingeroet

Spel Ellen Dilles of Fien Van der Slycken en Gregory Van Damme of Peter Schoenaerts

Regie, decor en kostuums Rudy Goes

Techniek Maarten Verest

Uitvoering decor Ilona Labuťova, Rudy Goes, Leon Machiels, Paul Van der Veken

Uitvoering kostuums Marlowis Verest

Foto's Rebecca TangheMet de steun van de Provincie Vlaams-Brabant

 


Gratis downloads

Flyer

Lesmateriaal

Zo begint de voorstelling...


KLEINE PRINS:            S'il vous plaît, dessine-moi un mouton.

PILOOT:                      Wat zeg je?

KLEINE PRINS:            Dessine-moi un mouton.

PILOOT:                      Een schaap tekenen?

KLEINE PRINS:            Oui, een schaap tekenen.

Doelstellingen van de voorstelling:


  • kinderen warm maken voor theater en cultuur in het algemeen
  • anderstalige kinderen een positief gevoel geven bij het Nederlands
  • participatie en integratie van nieuwkomers en anderstaligen bevorderen


We zetten met ‘De Kleine Prins’ ook in op cultuurparticipatie, het oefenen van Nederlands en inburgering.


Wie is wie?Ellen Dilles studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel (Master Musical, Educatieve Bachelor). Ze was te zien in verschillende musicals: Marie Antoinette (Historalia), ’40-’45 (Studio 100), Daens 2.0 (Studio 100), My Fair Lady (Bruxellons) en Charlie and The Chocolate Factory (Deep Bridge). Daarnaast spreekt ze ook stemmen in voor tv-series en films (o.a. Ketnet, Disney en Nickelodeon). Ellen is actief als leerkracht dans en zang op deKunsthumaniora Brussel in de musicalafdeling.

 

Gregory Van Damme studeerde woordkunst en drama. Na zijn studie begon hij met theater- en televisiewerk. Hij was o.a. te zien in Aspe (VTM), Thuis (VRT), Lisa (VTM), Familie (VTM), Rox (Ketnet), Nachtwacht (Ketnet) en Binnenstebuiten (VTM), maar is vooral bekend van zijn rol als Gringo Van Den Broecke in Amika (Ketnet). In het theater speelde hij in Rooie Danny, Slisse & Cesar en Het Land Zonder Lach. Bij ‘Theater van A tot Z’ was hij te zien in Hotel Hallo, Tiresias en Anoroc.

 

Fien Van der Slycken behaalde een Bachelor Kleuteronderwijs, volgde daarna een zevende jaar woordkunst aan de!Kunsthumaniora in Antwerpen en ging toen naar de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Ze studeerde er af als docerend theatermaker. Met haar afstudeerproject sleepte ze een nominatie binnen voor de Jacques De Leeuw prijs 2022. Fien geeft les aan de academie van Lokeren en doet freelance acteeropdrachten.


Peter Schoenaerts studeerde Taal- en Letterkunde (Nederlands en Engels) aan de KU Leuven en volgde een acteeropleiding aan de American Academy of Dramatic Arts in New York. Hij gaf les aan anderstaligen en geeft drama-workshops in binnen- en buitenland. Zeven jaar lang speelde Peter meneer pastoor in De Buurtpolitie (VTM). Recente theaterproducties waar hij aan meewerkte zijn Hotel Hallo, Gelukkig zijn, Lachland, Romeo en Julia, Dag vreemde man en Horizon. Peter is de dagelijks leider van 'Theater van A tot Z'.