Internationaal

INTERNATIONAALLet's lift people up!

 

slogan van B.I.G. D.E.A.L.

Het Europese project B.I.G. D.E.A.L.

 

De Europese Commissie benoemde ‘Theater van A tot Z’ tot coördinator van een internationaal partnerschap waar zes landen bij betrokken zijn: B.I.G. D.E.A.L. (Bridging Input Gaps for the Disadvantaged to Enhance the outcome of non-formal Adult Learning).


In dat project doen verschillende socioculturele organisaties van 2018 tot 2020 aan kennisdeling op het vlak van niet-formeel leren en zelfontplooiing. De verschillende partners zijn, naast ‘Theater van A tot Z’: een theatergroep uit Tsjechië, twee cultuurcentra uit Kroatië en Polen, een netwerk van vrouwenorganisaties en kinderrechten uit Macedonië en een ngo uit Spanje die zich o.a. met vluchtelingen en drugsverslaafden bezighoudt.


‘Theater van A tot Z’ wil met dit project drie belangrijke doelstellingen bereiken. In de eerste plaats moeten onze eigen medewerkers en workshopbegeleiders er iets van opsteken. Verder is het de bedoeling dat de verschillende internationale partners beter leren communiceren met hun doelgroepen en met de buitenwereld. En ten slotte willen we met z’n allen uitzoeken hoe mensen met een sociale achterstand nog beter bereikt kunnen worden.


Alle deelnemende organisaties hebben ruime ervaring met kansengroepen. Dat kunnen vluchtelingen zijn, maar ook werklozen of mensen in armoede. Via B.I.G. D.E.A.L. kunnen de verschillende partners elkaar opzoeken en hun werking laten zien. Bedoeling is dat alle partners van elkaar leren. Na twee jaar willen we ook tips geven aan andere organisaties over hoe je kansengroepen kunt helpen buiten een schoolse context.


Bezoek de website van B.I.G. D.E.A.L.

Buitenlandse activiteiten

 

'Theater van A tot Z' probeert voor elke theaterproductie ook buitenlandse optredens te organiseren. Enkele voorbeelden van recente voorstellingen:


  • 'Lachland' speelde voor de studenten Nederlands van de universiteit Lille 3 in Noord-Frankrijk (2017), en voor studenten Nederlands in Wrowlaw (Polen, 2018) en Olomouc (Tsjechië, 2018)
  • 'Tiresias' speelde op het festival Theatre & Therapy in Lodz, Polen (2018)
  • 'Kato 2.0' speelde vier voorstellingen voor kinderen van de Nederlandse school 't Klokhuis in New York en New Jersey (2018)
  • 'Hotel Hallo' speelde in twee basisscholen in Duitsland (2018)


We gaan geregeld op bezoek bij verscheidene buitenlandse scholen, waar we een voorstelling geven en/of met leerlingen/studenten via workshops dramatische expressie aan de slag gaan. Recent waren we o.a. te gast bij De Alpentulp/De Oranje Koe in Zwitserland, Het Klokhuis in New York, Hof der Lage Landen in Madrid, de Universiteit van Debrecen in Hongarije en de Nederlandse school 't Kofschip in Rome.