Internationaal

INTERNATIONAALLet's lift people up!

 

slogan van B.I.G. D.E.A.L.

Onze Europese projecten

 

De Europese Commissie benoemde ‘Theater van A tot Z’ in 2018 tot coördinator van een internationaal partnerschap waar zes landen bij betrokken waren: B.I.G. D.E.A.L. (Bridging Input Gaps for the Disadvantaged to Enhance the outcome of non-formal Adult Learning).


In 2021 gingen we een tweede parnerschap leiden: DEPART (Designing Online Educative Products and Art). Ook in dat project doen verschillende socioculturele organisaties aan kennisdeling op het vlak van niet-formeel leren en zelfontplooiing. Daarnaast nemen we als partner deel aan een internationaal project, geleid door een Pools cultuurcentrum: European partnership for skills development and social inclusion through creativity and the arts.


Alle deelnemende organisaties in bovenstaande projecten hebben ruime ervaring met kansengroepen. Dat kunnen vluchtelingen zijn, maar ook werklozen of mensen in armoede. Via de Europese projecten kunnen de verschillende partners elkaar opzoeken en hun werking laten zien, best practices uitwisselen en nieuwe methodieken leren kennen of materialen ontwikkelen. Bedoeling is dat alle partners van elkaar leren. 


Bezoek de website van B.I.G. D.E.A.L.


De website van DEPART komt in de loop van 2022 online.

Buitenlandse activiteiten

 

'Theater van A tot Z' probeert voor elke theaterproductie ook buitenlandse optredens te organiseren. Enkele voorbeelden van recente voorstellingen:


  • 'Lachland' speelde voor de studenten Nederlands van de universiteit Lille 3 in Noord-Frankrijk (2017), en voor studenten Nederlands in Wrowlaw (Polen, 2018) en Olomouc (Tsjechië, 2018)
  • 'Tiresias' speelde op het festival Theatre & Therapy in Lodz, Polen (2018)
  • 'Kato 2.0' speelde vier voorstellingen voor kinderen van de Nederlandse school 't Klokhuis in New York en New Jersey (2018)
  • 'Hotel Hallo' speelde in twee basisscholen in Duitsland (2018)


We gaan geregeld op bezoek bij verscheidene buitenlandse scholen, waar we een voorstelling geven en/of met leerlingen/studenten via workshops dramatische expressie aan de slag gaan. Recent waren we o.a. te gast bij De Regenboogschool in Londen, De Alpentulp/De Oranje Koe in Zwitserland, Het Klokhuis in New York, Hof der Lage Landen in Madrid, de Universiteit van Debrecen in Hongarije en de Nederlandse school 't Kofschip in Rome.