Internationaal

INTERNATIONAALLet's lift people up!

 

slogan van B.I.G. D.E.A.L.

Onze Europese projecten


De Europese Commissie benoemde ‘Theater van A tot Z’ in 2018 tot coördinator van een internationaal partnerschap waar zes landen bij betrokken waren: B.I.G. D.E.A.L. (Bridging Input Gaps for the Disadvantaged to Enhance the outcome of non-formal Adult Learning). Zie BIGDEAL.


Vanaf 2021 leidden we een tweede parnerschap: DEPART (Designing Online Educative Products and Art). Zie DEPART. Ook in dat project deden verschillende socioculturele organisaties aan kennisdeling op het vlak van niet-formeel leren en zelfontplooiing.


Daarnaast namen we als partner deel aan een internationaal project, geleid door een Pools cultuurcentrum: European partnership for skills development and social inclusion through creativity and the arts. Daarvan kun je hier een samenvattend e-book downloaden, met voorbeelden uit de praktijken van alle partners.


Vanaf 2023 leiden we ATME (A Theatrical Museum Experience).

Het doel van dit project is om, samen met partners in Zweden en Kroatië, kwetsbare doelgroepen op een originele, theatrale manier, kennis te laten maken met een tentoonstelling of museum...  

Alle deelnemende organisaties in de internationale projecten hebben ruime ervaring met kansengroepen. Dat kunnen vluchtelingen zijn, maar ook werklozen of mensen in armoede. Via de Europese projecten kunnen de verschillende partners elkaar opzoeken en hun werking laten zien, best practices uitwisselen en nieuwe methodieken leren kennen of materialen ontwikkelen. Bedoeling is dat alle partners van elkaar leren.


Buitenlandse activiteiten


'Theater van A tot Z' probeert voor elke theaterproductie ook buitenlandse optredens te organiseren. Zo speelden we de afgelopen jaren in Nederland, Frankrijk, Polen, Tsjechië, Duitsland en New York.


We gaan ook geregeld op bezoek bij buitenlandse scholen, waar we een voorstelling geven en/of met leerlingen/studenten via workshops dramatische expressie aan de slag gaan. Recent waren we o.a. te gast bij De Regenboogschool in Londen, De Alpentulp/De Oranje Koe in Zwitserland, Het Klokhuis in New York, Hof der Lage Landen in Madrid, de Universiteit van Debrecen in Hongarije en de Nederlandse school 't Kofschip in Rome.