Dag vreemde man

DAG VREEMDE MAN


‘Onovertroffen, mooi en oprecht.’

‘Geen woorden voor … prachtig!!’

‘Het enthousiasme en de energie spatten van het podium!’

‘Ik werd diep geraakt door de persoonlijke getuigenissen.’

‘Heel hard genoten, ook van de choreo, ontroerende momenten!’

Doelgroep: 12+ en volwassenen (Nederlands- én anderstaligen)


Een groep mensen van verschillende leeftijden en achtergronden neemt ons mee op reis door de wereld van de Nederlandstalige muziek en door hun eigen levens. De acteurs hebben allemaal een andere moedertaal of culturele achtergrond. De combinatie van levensverhalen en vierstemmig gezongen liedjes zal iedereen een warm gevoel geven. Ontroering en ambiance verzekerd!


De voorstelling is geschikt voor een breed publiek, en is begrijpelijk voor alle anderstaligen die min of meer niveau A1 van het Europees Referentiekader voor vreemde talen achter de rug hebben.


Tekst en regie Peter Schoenaerts Koorleider Andy Dhondt Arrangementen Chris Carlier Muzikanten (op band) Geert Noppe (toetsen), Pieter Peirsman (gitaar), Arnout Hellofs (drums), Maarten Van Mieghem (bas) en Jef Neve (piano op 'Gelukkig zijn')

Choreografie Hanne Schillemans Zangtechniek Inge Franck Kleding Charlotte Willems Assistent kleding Maija Tuohino Foto's Ilse Fimmers Ontwerp flyer en affiche Heartwork

Beluister hier onze cd.

Klik hier voor alle liedjes uit de voorstelling.Deze productie komt tot stand met steun van Cultuurlab Vlaanderen, vzw 'de Rand', de Taalunie, Koor&Stem, stad Vilvoorde, CC Het Bolwerk Vilvoorde, Nekka vzw, de Orde van den Prince Vilvoorde en het Instituut voor Levende Talen van de KU Leuven.


Ga voor alle speeldata en locaties naar onze agenda.Gratis downloads

flyer / affiche

Lesmateriaal 

DE ACTEURS-ZANGERS

Achtergrond


In 2015-2016 bracht een groep anderstalige nieuwkomers de theaterproductie 'Gelukkig zijn'. Het muzikale theaterproject speelde meer dan 60 keer in het hele land. Kranten, radio en tv besteedden er uitgebreid aandacht aan. Er volgden optredens op de Gentse Feesten en op Boterhammen In Het Park in Brussel.


De acteurs-zangers gingen na de tournee verder als het koor Koruso en de Ancienne Belgique begon samen met ‘Theater van A tot Z’ maandelijkse meezingsessies te organiseren waar anderstaligen gratis Nederlands kunnen oefenen.


Door het grote succes, en de vraag naar meer, brengt ‘Theater van A tot Z’ bijna 10 jaar later een nieuwe voorstelling met anderstaligen die Nederlands leren: 'Dag vreemde man' - opnieuw genoemd naar een lied van Ann Christy.

Reacties op 'Gelukkig zijn':


"Een bijzondere theatervoorstelling" (Het Journaal)


“Een prachtige voorstelling.” (politicus Herman Van Rompuy)


“Koor van Nieuwe Belgen verovert Vlaanderen met Raymond en Ann Christy” (Het Nieuwsblad)


“Wat niemand had verwacht, was dat het project zou uitgroeien tot een podiumhit” (Het Nieuwsblad)


"Deze voorstelling is een echte aanrader: Lang geleden dat ik met een dikke smile en een rugzak vol goede hoop voor onze toekomstige generaties de avond ben ingegaan!" (Muzikant Jef Neve op Facebook)


“Gelukkig zijn met een anderstalig koor uit heel de wereld. Daar word je zelf een beetje gelukkig van.” (Tweet van journaliste Linda De Win)