Dag vreemde man

DAG VREEMDE MAN'Een prachtige voorstelling', 'Pure magie', 'Jullie hebben me echt geraakt'

 

Reacties op de voorstelling 'Gelukkig zijn', waar 'Dag vreemde man' een vervolg op is

Doelgroep: 12+ en volwassenen (Nederlands- én anderstaligen)


In 2015-2016 bracht een groep anderstalige nieuwkomers de theaterproductie 'Gelukkig zijn'. Het muzikale theaterproject speelde meer dan 60 keer in het hele land. Kranten, radio en tv besteedden er uitgebreid aandacht aan. Er volgden optredens op de Gentse Feesten en op Boterhammen In Het Park in Brussel. De acteurs-zangers gingen na de tournee verder als het koor Koruso en de Ancienne Belgique begon samen met ‘Theater van A tot Z’ maandelijkse meezingsessies te organiseren waar anderstaligen gratis Nederlands kunnen oefenen.


Door het grote succes, en de vraag naar meer, brengt ‘Theater van A tot Z’ vijf jaar later een nieuwe voorstelling met anderstaligen die Nederlands leren: 'Dag vreemde man' - opnieuw genoemd naar een lied van Ann Christy. Muzikanten als Andy DhondtChris Carlier en Jef Neve werken mee.

 

Reacties op 'Gelukkig zijn':

"Een bijzondere theatervoorstelling" (Het Journaal)

“Een prachtige voorstelling.” (politicus Herman Van Rompuy)

“Koor van Nieuwe Belgen verovert Vlaanderen met Raymond en Ann Christy” (Het Nieuwsblad)

“Wat niemand had verwacht, was dat het project zou uitgroeien tot een podiumhit” (Het Nieuwsblad)

"Deze voorstelling is een echte aanrader: Lang geleden dat ik met een dikke smile en een rugzak vol goede hoop voor onze toekomstige generaties de avond ben ingegaan!" (Muzikant Jef Neve op Facebook)

“Gelukkig zijn met een anderstalig koor uit heel de wereld. Daar word je zelf een beetje gelukkig van.” (Tweet van journaliste Linda De Win)

Thema van de voorstelling: op zoek naar geluk. Een groep mensen van verschillende leeftijden en achtergronden neemt ons mee op reis door de wereld van de Nederlandstalige muziek en door hun eigen levens. De acteurs hebben allemaal een andere moedertaal of culturele achtergrond. De combinatie van levensverhalen en vierstemmig gezongen liedjes zal iedereen een warm gevoel geven. Ontroering en ambiance verzekerd!


De voorstelling is geschikt voor een breed publiek, en is begrijpelijk voor alle anderstaligen die min of meer niveau A1 van het Europees Referentiekader voor vreemde talen achter de rug hebben.Tekst en regie Peter Schoenaerts 

Foto's Ilse Fimmers


Deze productie komt tot stand met steun van vzw 'de Rand', de Taalunie, Nekka vzw, de Orde van den Prince Vilvoorde, vzw Fast Forward en het Instituut voor Levende Talen van de KU Leuven.


Deze voorstelling werd vanwege corona driemaal uitgesteld en gaat nu  in première op 9 februari 2024 in CC Bolwerk te Vilvoorde.Gratis downloads

vanaf januari 2024