Anoroc

ANOROCLivemuziek en poëzie

 

De pandemie is voorbij !

ANOROC


Muziek en poëzie voor Nederlands- én anderstaligen (16 +)


 

Drie acteurs en een vijfkoppige blazersband brengen een  poëzieprogramma over universele emoties. Met muziek van o.a. Claude Debussy en George Gershwin. Een plezierige voorstelling om alle zorgen van de voorbije twee jaar te vergeten en heerlijk bij weg te dromen.

Regisseur Rudy Goes en zijn acteurs zochten gedichten van Nederlandstalige schrijvers die passen bij de afgelopen twee jaar. Soms serieus, soms emotioneel, soms met humor. Vijf passionele muzikanten spelen hobo, klarinet, saxofoon, basklarinet en fagot.

Kom en laat je besmetten door onvergetelijke poëzie en muziek.


(Ook voor wie Nederlands leert, vanaf niveau B1/richtgraad 2.1).


Regie: Rudy Goes
Acteurs: Jorka Decroubele, Gregory Van Damme en Elias Bosmans

Muziek: blazersensemble BREATHE (Kasper Baele, Niels Hap, Andy Dhondt, Carlos Alexis Escalona en Davy Callens)

Choreografie: Marisa Van Andel en Gaëtan Collaert


Met steun van vzw ‘de Rand’ en de Taalunie.Dit theaterprogramma vervangt de grootse productie 'Dag vreemde man', die drie keer werd uitgesteld en in principe in het voorjaar van 2024 in première zal gaan.


Gratis downloads


affiche

flyer

lesmateriaal (PDF / Word)

Wie is wie?Jorka Decroubele ging na haar opleiding entertainment op de Showbizzschool in Oostende toneel volgen aan de Studio Herman Teirlinck. Daar ontmoette ze Eva De Roovere. Jorka heeft diverse gastrollen gespeeld in tv-series en kortfilms. In het theater maakte ze verscheidene kinder- en jeugdvoorstellingen; ze werkte samen met Les Ballets C de la B en theatergroep Fast Forward. Jorka is erg actief als stemactrice en geluidsartiest. Ze spendeert heel wat tijd in de studio, onder andere voor reclamespots en tekenfilms. Je kent haar stem misschien als ‘Uki’ of uit ‘Mijn ridder en ik’.


Elias Bosmans studeerde in 2018 af aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen waar hij zijn master acteren behaalde. Op het conservatorium kreeg hij les van o.a. Frank Focketyn, Sara De Roo en Luc Perceval. Na zijn opleiding ging hij meteen aan de slag met zijn theatercollectief ‘Il Brigata’; ze maakten hun eerste voorstelling ‘Dag 2: Jonestown’. Elias speelde mee in diverse kortfilms. De meest recente, ‘Tussen nu en morgen’, was op Canvas (VRT) te zien. Bij 'Theater van A tot Z' speelde hij Romeo in 'Romeo en Julia'. Momenteel heeft hij een vaste rol in de VRT-soap 'Thuis'.


Gregory Van Damme studeerde woordkunst en drama. Na zijn studie begon hij meteen met theater- en televisiewerk. Zo stond hij op de planken in ‘Rooie Danny’, ‘Slisse & Cesar’, ‘Hikikomori Fever’, ‘Hotel Hallo’ en ‘Tiresias’. Op de televisie was Gregory o.a. te zien in ‘Aspe’ (VTM), ‘Familie’ (VTM), ‘Thuis’ (VRT), ‘Rox’ (Ketnet) en ‘Binnenstebuiten’ (VTM), maar hij is vooral bekend van zijn rol als Gringo Van Den Broecke in ‘Amika’ (Ketnet).


Rudy Goes (regisseur) studeerde eerst voor onderwijzer en volgde daarna scenografie en toneel aan het Conservatorium van Antwerpen, en theaterwetenschappen aan de UIA. Op tv was hij o.a. te zien in ‘Flikken’ (VRT), ‘Zone Stad’ (VTM), ‘Familie’ (VTM),  ‘Professor T’ (VTM), ‘Aspe’ (VTM), ‘F.C. de Kampioenen’ (VRT), ‘Rox’ (Ketnet), en in enkele kortfilms. Met Morrend Volk bracht hij eigen theater- en kortfilmproducties; hij exposeert ook met video-installaties. Rudy gaf toneelles en theaterworkshops in binnen- en buitenland.

BREATHE is een hechte formatie van vijf passionele rietblazers. Hun kamermuziek uit vele eeuwen klinkt naast nieuwe muziek in een unieke bezetting van hobo, klarinet, saxofoon, basklarinet en fagot. Ze staan bekend om hun virtuoos spel, briljante arrangementen en een ontspannen podiumpresentatie. Maak kennis met hun nu weer buitelende, dan weer dromerige muziek, met natuurbeelden oproepende nummers en barokke dansvormen. Daar komt Pan, de god van de zomerwind!