Kiki en de verdwenen letters

over     vragen     evaluatie     abonneren     steunen     partners

KIKI EN DE VERDWENEN LETTERSDe liedjes werken aanstekelijk en blijven hangen.

 

een kleuterjuf

Doelgroep: 3 tot 7 jaar (ook anderstalige kinderen die Nederlands aan het leren zijn)


Kiki houdt van letters. En van boeken. Ze wil er graag alle kinderen enthousiast voor maken. Daarom komt ze op bezoek in de klas of in de bibliotheek. Samen met Olaf, de boekenwurm.


Theatermaker Sara Pieters creëerde in 2015 de muzikale kleuterproductie ‘Kiki en de verdwenen letters’, waarmee ze jonge kinderen warm maakt voor letters en boeken. Deze veelkleurige en speelse voorstelling werd al meer dan 300 keer opgevoerd in België, Nederland en New York. Op basis van ‘Kiki en de verdwenen letters’ heeft Sara nu een leuk voorleesboek gemaakt: ‘Kiki en Olaf’.


Ideaal voor in een bibliotheek of school. Er zijn ook bezoekjes in de klas mogelijk.

Tekst, muziek en spel Sara Pieters


Deze productie kwam tot stand met steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren, de Taalunie, bibliotheek Arena in Deurne en de dienst Onderwijs en Cultuur van de stad Antwerpen.


Bij uitgeverij Boeklyn is er een prentenboek verkrijgbaar van Kiki en Olaf, gekoppeld aan een vernieuwde vertelvoorstelling met dezelfde figuren. 


Gratis downloads

flyer

lesmateriaal

Doelstellingen van de voorstelling


- Kleuters nieuwsgierig maken naar boeken en de bibliotheek

- De fantasie van de kleuters prikkelen én hen taalprikkels geven

- Kleuters in contact brengen met theater

- (Anderstalige) volwassenen en hun kinderen in contact brengen met de plaatselijke bibliotheek, meer bepaald de kinderafdeling

- (Anderstalige) kleuters en volwassenen uitdagen om nieuwe dingen te ontdekken, te kijken, mee te doen, te zingen, te bewegen en te luisteren

- Door een culturele ontmoeting in de bibliotheek mensen met meer plezier en kennis naar de bibliotheek laten terugkeren

Een klasbezoek?


Aan de hand van een verhaal gaat Kiki in een klas van maximaal 30 kinderen de kleuters uitdagen en prikkelen aan de hand van boekjes en liedjes. De kinderen worden gestimuleerd samen te werken met hun klasgenootjes.


Het is de bedoeling dat de kinderen nieuwsgierig worden naar de bibliotheek, waar ze op een later tijdstip op zoek zullen gaan naar een boek. Aan de hand van extra lesmateriaal, dat de leerkrachten krijgen, kan in een volgende fase met de kinderen gewerkt worden rond hun kijk- en leeservaringen.

Theater van A tot Z

Zirkstraat 36, 2000 Antwerpen, België

+32 (0)3 226 42 00

Op de hoogte blijven van wat we doen?

Schrijf hier in voor updates.

PRIVACYVERKLARING


We hechten belang aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees hieronder hoe we uw privacy respecteren, welke gegevens we verzamelen en hoe we daarmee omgaan.


Klik voor de privacyverklaring.


© Theater van A tot Z. All Rights Reserved.Deze website maakt gebruik van cookies, ook van derde partijen zoals Facebook en Google Analytics. Op die manier kunnen we bijhouden hoe u onze website gebruikt, bijvoorbeeld welke pagina's u bezoekt en hoelang u op elke pagina blijft. Dit stelt ons in staat om bijvoorbeeld betere advertentiecampagnes op te zetten. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren